Община Сливен

Шетат слухове за нови далавери в общината?

Пламен Стефанов
28.06.2010 / 14:30

Тръгнаха приказки за нови далавери в общината. Твърдят го и настоящи и бивши общинари, информирани за случващото се там.

Според тях, 2 или 3 от повдигнатите 7 обвинения срещу Лечков ще издържат в съда. Сред тях са далаверата около битака (нанесени около 1 млн. лева щети на общината) и противозаконният опит на градоначалника да хариже 30-40 декара горска местност по пътя за Бяла на братя Йосифови чрез фалшифициране на документи. Въпросните декари отгоре на всичко не били общински, а собственост на държавното лесничейство.

С премоделирането на обвиненията обаче, обявено от наблюдаващия прокурор Пламен Стефанов, положението на Лечков значително се отежнявало. Както е известно, обвиненият в създаването на организирана престъпна група кмет май ще трябва да отговаря за източването на над 2 млн. лева общински средства към фирмата на сестра си Диана „Спорт палас”. В последните дни обаче усилено се говори, че нови и нови доказателства за корупциони схеми изскачат при провежданите ревизии и проверки, като например строителните дейности по проект „Красива България”, в който са били ангажирани само близки на Лечков фирми като „Ружа”, „Гради”, „Билдинг” и др.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев