Община Сливен

Oсъдиха сливенските сводници Салама и Каруцата в Брюксел

Белезници
28.06.2010 / 08:24

Двама български граждани - Селим Кадиров /Салама/ на 42 години и Кольо Стоилов Иванов /Каруцата/ на 35 години, бяха осъдени от брюкселски съд за сводничество на 4 години затвор и глоба от 27 500 евро всеки.

През 2006 г. срещу тях било внесено оплакване от две български момичета, заставяни да проституират на улица "Аерскот", известно място на проституцията в белгийската столица. Момичетата обяснили, че са били примамени в Сливен с обещания да работят като сервитьорки в ресторант в Брюксел.

Когато разбрали с какво всъщност трябва да е тяхната "работа", те поискали да се върнат в България. Тогава обаче станало ясно, че членове на техните семейства са били заплашвани със смърт, за да ги накарат да се подчинят и да останат в Белгия.

Тази практика не е рядкост в района на Сливен, известен със сводническите си кланове, които често прибягват до крайно насилие, отбелязва вестник "Дерниер йор".

Свидетели потвърдили оплакването. Според тях Кадиров и Иванов, които почти не стъпвали в Белгия, се обаждали на момичетата почти всеки ден по телефона, за да ги контролират, пише БТА. Техните изявления били потвърдени от анализ на обаждания по мобилни телефони.

Брюкселският съд е наредил двамата осъдени да бъдат незабавно арестувани.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев