Община Сливен

Градът Сливен се прочу и с нова престъпна група

Йордан Лечков
17.06.2010 / 10:28

Подир Мъндев и юнаци, Сливен се прочу и с нова престъпна група с тартор кмета Лечков. Източени били над 2 млн. общински пари. Вече ставаме по-известни от Дупница, Бургас и пр.

Пръв бе чут да говори за организирана престъпна група на първата пресконференция в БТА д-р Радко Кесов. Сега новината е официализирана от наблюдаващия прокурор и временен титуляр на окръжна прокуратура Пламен Стефанов. Впрочем, за източването на общински средства и насочвани като реклама към фирмата на Диана Лечкова „Спорт палас” се знаеше („Седмица” писа за това преди два месеца). Очевидно става дума за документирани престъпления след прокурорска проверка и в „Инвест банк”, посочена в схемата за далавери. Първите коментари след вчерашното изявление на прокурор Стефанов гласят, че повдигнатите досега 7 обвинения срещу Лечков са бял кахър в сравнение с подготвяните нови. Озадачаващ е само обявеният срок за разследване (около година). Самият Лечков сякаш вчера осъзна положението си и „изпуши” от нерви. Призивът му към Борис Велчев най-сетне да назначи окръжен прокурор на Сливен, за да спрели безумията около него, може и да стигнат до адресата. Но какво от това?

Според запознати, тепърва ще бъдем свидетели на шокиращи разкрития за нови финансови далавери както на самия Лечков, така и на други от кръга „Империа”. Та, наред със сеира в съдебните зали, със скандалите и войните в общинския съвет и тези около ИСПА и водния цикъл, вече сме хит и с нова престъпна група.

Фонът на всичко това е изключително „колоритен” и би привлякъл вниманието на всеки талантлив режисьор: разкопани улици, облаци прах, алергии, псуващи наляво и надясно шофьори и помръкнали от стрес лица като във филм на Тарковски.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев