Община Сливен

Защо Б. Велчев, а не прокуратурата в Сливен, да решава за Лечков?

Борис Велчев
11.06.2010 / 12:07

Вчера група общински съветници от Сливен решиха да сезират Главния прокурор Борис Велчев за продължаващите нарушения на правовия ред отстрана на Йордан Лечков.

Същият,макар отстранен от длъжност, продължава да хазяйничи в общината, да се меси в работата на администрацията и местния парламент. А от негово име излизат официални документи.

За читателите ни, запознати в детайли със случващото се в Сливен е ясно,че писмото до Главния прокурор поставя в неблагоприятна светлина сливенската прокуратура. Преди двадесетина дни,ако не и повече, бе назначена проверка във

връзка с подадените сигнали относно Лечков. Неофициалният отговор оттам е, че по закон проверката трае месец, тоест -всичко изглежда нормално. Болезнената обществена реакция обаче, и каскадата от продължаващи нарушения отстрана на градоначалника няма как да бъдат туширани с формални аргументи. Общественото негодувание се изражда в ожесточение както към престъпващия закона

субект,така и към институциите. Последните губят доверие и разочарованието от мудността и нерешителността им расте.

А както вече писахме, там където няма прозрачност, шетат слуховете: кои сливенски прокурори са се събирали на теферич при една "знакова" фигура на Карандила, кой кандидат за отговорен пост се оглежда да не би да сбърка преди това и т.н. Което засилва усещането за нещо нередно.

Велчев едва ли е панацея за драстичния сливенски проблем.

Време e сливенските прокурори сами да вземат решение съобразно събраните доказателства. Има ли такива -Лечков е виновен. Няма ли такива -Лечков е невинен. Сливенският кмет тенденциозно и безскрупулно е нарочил магистратите за основен враг.Време е да докажат,че са безпристрастни и справедливи.

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев