Община Сливен

Общински съветници ще търсят помощ от Брюксел?

Европарламент
07.06.2010 / 12:22

У опонентите на Йордан Лечков, които са крехко мнозинство в общинския съвет, назрява идея да отнесат сливенския проблем в Брюксел. Те твърдят, че това не са само намерения.

Катастрофалното състояние на инфраструктурата в града и възможен тотален провал на проектите по ИСПА и водния цикъл е все по-осезаемо – сподели доц. Иван Андреев. Брюксел може да отреже парите не само за тях, но и да лиши Сливен от шансове в бъдеще време. Според него обаче трябва да се действа интелигентно и балансирано, за да не бъдат накърнени и интересите на страната.

ОЛАФ и Европейската комисия са институции, към които евентуално смятат да се обърнат съветниците. Но е възможно и да опитат да стигнат до шефа на последната - Барозу. Преди това обаче ще опитат всичко възможно за решаването на сливенския проблем чрез контакти с местните депутати и чрез опит за диалог с правителствените институции. Засега от тези две посоки няма твърдо изявена позиция, нито позитивни сигнали за чуваемост и съпричастност.

Според съветниците, медиите също не са откликнали подобаващо на драматичния зов за помощ. Доц. Андреев смята, че евродепутатите също трябва да бъдат ангажирани със сливенската кауза и щял да опита да ангажира Евгени Кирилов с нея.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев