Община Сливен

3005 българки носят футболни имена

БГ жени
07.06.2010 / 08:26

2977 нашенки са Гана, 20 Аржентина, 7 Дания и една - Италия

3005 българки носят имена на държави финалисти на започващото в петък световно първенство по футбол, показа проверка на "Новинар". Огромна част от тях - цели 2977 нашенки, са кръстени Гана и са адашки на африканската република. Географски името е равномерно разпределено в цялата страна, но не така стоят нещата с Дания. Точно така се казват 7 българки, като по една има в Плевен и Русе, 2 са в Пловдив и 3 в София.

Само една нашенка пък е кръстена Италия и тя се намира във Видин. Истински хит в имената пък се оказва Аржентина. Така по документи са записани цели 20 българки, които със сигурност ще викат за футболистите на Диего Марадона на мондиала. Футболните имена у нас досега бяха патент само за мъжете, като най-ярък пример е Манчестър Левиджов от Свищов.

44-годишният мъж, луд фен на английския клуб на Димитър Бербатов, води 12 съдебни дела, за да си промени фамилията на Юнайтед. В крайна сметка съдът не му разреши, но позволи в личната му карта срещу фамилията да бъде вписано като прякор лелеяното Юнайтед. Левиджов се кани пък синът му да бъде кръстен Бекъм, за да бъде адаш с популярния английски футболист. “Новинар”

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев