Община Сливен

Новото дело срещу Мъндев и хората му ще се гледа в Сливен

Атанас Мъндев
04.06.2010 / 12:23

Образуваното по искане на Софийска окръжна прокуратура дело срещу групата „Клуб 777" или „Трите седмици" ще бъде прехвърлено по подсъдност на Сливенски окръжен съд.

Това е съобщил за Дарик зам. председателят и говорител на съда Мартин Данчев.

Обвиняеми според обвинителния акт са Атанас Мъндев, съпругата му Ваня Мъндева, Ангел Мъндев, Гани Ганев, Емил Трифонов и Селим Кадиров - Салама. Те са обвинени в пране на пари, придобити от трафик на хора, склоняване към проституция, рекет и застрахователни измами.

Вероятно това дело в Сливен ще има някои затруднения, защото местните обвинители не са подготвени по него.

За 13 юли в Сливен е насрочено поредно заседание друго дело срещу Мъндев и още петима обвиняеми в трафик на хора и организиране на престъпна група. Заради казуса по това дело се налага парламентът да приема специална „поправка Мъндев", която да влезе заедно с другите промени в Закона за съдебната власт. Поправката трябва да позволява на съдебни заседатели с изтекъл мандат да довършат делата си до приключването им.

Към момента Атанас Мъндев има общо 3 години и 6 месеца ефективна присъда, от които на 1 година и 6 месеца от Районен съд за укриване на данъци в размер на 150 хиляди лева и привеждане на 2 годишна присъда от Окръжен съд. При извършената кумулация на двете присъди е постановено едно общо наказание от две години. Отделно от постановеното общо наказание, Мъндев следва да изтърпи и наказание по присъда от 1998 г. - лишаване от свобода за една година и 6 месеца. Така общото наказание става 3 години и 6 месеца.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев