Община Сливен

Депутатът Янко Янков за съкращенията в бюджета на парламента

Янко Янков
27.05.2010 / 14:00

- Г-н Янков, вие бихте ли подкарали колело, за да се придвижвате до Народното събрание?

- Аз лично не.

- Защо?

- Предпочитам да ходя пеш.

- А как гледате на предложението на управляващото мнозинство да се продадат по-старите депутатски мерцедеси, за да се съкратят разходи?

- Гледам положително на усилията за съкращаване на разходите. Когато се харчат народни пари, трябва добре да се прави сметка. Аз винаги съм бил против екстрите за депутати.

- Против новите коли ли?

- Да – нови коли, скъпи самолетни билети и хотели… Но не бива да се прекалява и в обратната посока.

- С икономиите ли?

- Ясно е, че в Народното събрание трябва да влизат качествени хора. Трябва да са ясни критериите за техния избор, защото един вид – народът ги наема да работят за него. И депутатите трябва да имат условия да си вършат добре работата – става дума за това да имат служебни автомобили, компютри. За да могат добре да са информирани по всяко време, което е много важно за работата на народния представител.

- Т.е., икономиите да се правят внимателно, така ли?

- Трябва да се извършват балансирани рестрикции по отношение на харчовете на парламента, в това число и за работната заплата на депутатите. Въпросът е изключително сериозен. Искам да кажа това, че само с една такава мярка няма да се излезе от кризата. Рестрикциите в бюджета на парламента трябва да са символ, знак и за другите институции. Защото обществото трябва заедно, единно да полага усилия за изход от кризата, като бъде добре мотивирано. И това трябва да стане отгоре-надолу. „Медиапул”

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев