Община Сливен

Котките могат да заменят докторите

Котка
27.05.2010 / 07:30

От втората половина на 70-те години на Запад стана много известна анималотерапията или лекуването с помощта на животни. В ролята на лекари са редица животни, но като че ли най-способни сред тях са котките. Отдавна се знае, че те могат да лекуват човека. Достатъчно е в семейство с котка някой да се разболее и тя веднага му се притичва на помощ. Точно като опитен лекар тя поставя диагноза и абсолютно точно намира болното място, върху което ляга. Болката постепенно отстъпва.

Повечето хора мислят, че котката лекува благодарение на това, че с тялото си стопля болното място. С това мнение са съгласни много лекари. Това обаче не е така. Специално са се провели опити, като са слагани на болното място грейка или нагрят пясък. За жалост тези средства почти не помагат. При силно главоболие, когато никакви лекарства не ви помагат, не е зле да погалите любимата си котка, а още по-добре ще е да си я сложите известно време на врата като яка. Американски лекари стигнали до извода, че хората, имащи котки, страдат по-малко от инфаркт от останалите. Всичко това подсказва, че механизмът на котешкото лечение е много сложен.

Сега в медицината активно с развива нов метод на лечение – информационно-вълнова терапия. Тя използва електромагнитни вълни с много висока честота и свръхниска интензивност, които отговарят на излъчването на здравите човешки органи. Като източник, коригиращ излъчването, се използва специална апаратура и… ръката на биоенерготерапевт. А и котката, когато лежи върху болното място, също го облъчва с електромагнитните си вълни. Ето защо не е изключено честотите на животните да влизат в резонанс с човешките и по този начин да премахват енергийните смущения, възникнали по време на болестта.

Съществува необикновена методика за лекуване на деца с паралич в Куба. В специален медицински център децата, страдащи от детска церебрална парализа, се лекуват от… делфини. Разбира се, животните не лягат с тях в леглото, а плуват заедно с децата. И става чудо: движещите се само с помощта на инвалидна количка малчугани неочаквано прохождат. По същия начин се лекува и друга сериозна болест, която е на психическа основа като аутизма. Тази болест се изразява в това, че детето се затваря в себе си и по никакъв начин не реагира на околните. Достатъчно е обаче само няколко пъти да поплува в басейна с делфините и започва постепенно да се завръща в нашия свят.

В Индонезия пък в ролята на лечител биоенерготерапевт се е прочула една крава. Това чудновато чифтокопитно приема редовно пациентите си в селцето Чикаранг на остров Ява. Като ближе с езика си, кравата премахва болката в областта на сърцето, лекува мигрена и дори инсулт. Слухът за чудесата на кравата се е разнесъл из целия остров, поради което върволици от болни се стремят да стигнат до лечебното животно.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев