Община Сливен

Казусът „Лечков” –изпитание и за Районна прокуратура

Съдебна палата - Сливен
25.05.2010 / 09:17

Очаква се днес или утре Районна прокуратура – Сливен да се произнесе по образуваната преписка за нарушаване решението на Бургаския апелативен съд от Йордан Лечков във връзка с отстраняването му от длъжност.

Окомплектованите материали от досъдебното производство срещу Лечков и сигнали за извършените нарушения от него, станали обществено достояние, бяха изпратени в Районна прокуратура в края на миналата седмица.

Все още не се знае името на наблюдаващия прокурор, който ще решава дали да бъде повдигнато обвинение срещу отстранения градоначалник.

Както е известно, освен че продължава да хазяйничи в общината, да се разпорежда и прави изявления, името на Лечков се появява и под публикувани документи в разрез със закона.

Казусът ще е изпитание за шефа на магистратурата Христо Христов (кандидат за поста окръжен прокурор) и неговите подчинени – коментират колегите им от местните институции. Според някои от тях, събраните доказателства за нарушенията на Лечков били достатъчни, за да му бъде повдигнато обвинение.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев