Община Сливен

ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ СРЕЩУ ТЪРГОВЦИ НА ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ

Съдебна палата - Сливен
21.05.2010 / 17:22

Районен съд Сливен осъди двама мъже за притежание на големи количества цигари без бандерол. А.П. на 37 г. от Сливен е държал на склад в автомобил „Мерцедес” паркиран в града 1500 броя кутии цигари марка “Raguel”, а в автомобил „Фолксваген” оставен в гараж в село Ковачите още 2 500 бр. кутии цигари от същата марка и 710 кутии цигари „Cooper”. Общата стойност на иззетото количество акцизни стоки е 9 420 лв.

Съучастникът на сливналията 30-годишният П.Ш. от София на същият адрес в село Ковачите в лек автомобил „Фолксваген” държал 2 500 цигари “Raguel” без бандерол на стойност 5 000 лева.

На двамата Районен съд Сливен постанови наказание „Пробация”. Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от осем месеца.

Съдът постанови цигарите да бъдат отнети в полза на държавата.

 

 

3,33 ПРОМИЛА АЛКОХОЛ ОСТАВИХА ШОФЬОР БЕЗ КНИЖКА

 

Шофьор с 3,33 промила алкохол в кръвта остана без книжка за две години, реши Районен съд Сливен. Пияният шофьор е бил заловен да управлява лек автомобил „Опел Тигра”в района на магазин „Мерканто” в сливенския квартал „Клуцохор” в края на месец февруари тази година. Високото количество на алкохол в кръвта му е установено след химическа експертиза направена от лабораторията на полицията в Сливен.

Районен съд осъди провинилият се шофьор и на пет месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев