Община Сливен

Прокурорът Пламен Стефанов се върна от отпуск

Пламен Стефанов
18.05.2010 / 09:25

Временно изпълняващият длъжността окръжен прокурор и наблюдаващ делото „Лечков” Пламен Стефанов се е завърнал от отпуск и днес е вече на работа, научи „Седмица”.

Стефанов излезе в отпуск почти веднага след като Бургаският апелативен съд потвърди определението на сливенския Йордан Лечков да бъде отстранен от длъжност. „Седмица” научи, че Стефанов е бил и на семинар по правни въпроси.

Разследването на фактите и обстоятелствата около повдигнатите срещу Лечков 7 обвинения продължава, работи се сериозно и професионално, сподели източник от прокуратурата. В момента течали многобройни проверки на фирмите на отстранения кмет и на фирмите свързани с обществените и други поръчки. Очаквало се да бъдат разпитани още свидетели, включително и служители от общинската администрация.

Намеренията на Лечков и неговата защита да обжалват едва ли ще се увенчаят с успех, споделят юристи. Те по-скоро целят да са запознати отблизо с хода на следствието и да влияят на свидетелите по делото.

Очаква се прокуратурата да реагира на продължаващите опити на отстранения кмет да хазяйничи в общината, да организира пресконференции в нея и да държи в напрежение общинската администрация.

Висшият съдебен съвет най-сетне трябва да посочи кой ще е новият окръжен прокурор на Сливен. За най-вероятни заместници на Пейчо Хитов се считат Веселин Гангалов /предложен от Главния прокурор Борис Велчев/ и Пламен Стефанов.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев