Община Сливен

Русев: Делото за европроектите е във Върховния съд

Разкопани улици
17.05.2010 / 13:19

С подробна конкретика от административно-правната си битка с кмета Йордан Лечков, бизнесменът Радостин Русев днес засипа журналистите.

Като най-съществен елемент в нея той изтъкна, че проверката от МОСВ, ДАНС, МВР, Държавна финансова инспекция, надзора, експертни лаборатории и др. не са установили нарушения по полагането на канализационната мрежа в Сливен. Нотариалната покана за прекратяването на договора между общината и „Хидросистеми” прескача всички необходими процедури и най-вече акт 10, без който това не може да стане. Сега „Хидросистеми” е входирало жалба до Върховния съд. Заведени са редица жалби и срещу кмета и общината за неиздаване на строителни разрешения (сл. дело N 305) по чл. 282 за умишлено забавяне на ремонтните дейности. Заведени са 4 граждански дела и предявени суми за стотици хиляди лева нанесени вреди и други вземания на обща стойност над 6 милиона евро.

И един съществен факт, интересуващ гражданите изтъкна Русев: съгласно договора „Хидросистеми” не може и да асфалтира преди да бъде положен водопроводът. Tова не му се разрешава, като парите по този проект също биват задържани. Не му се разрешава да асфалтира дори кръстовищата, а собствени инициативи за оправяне на шахти и други елементи, за да не страдат хората, биват санкционирани след жалби на Лечков.

Русев изнесе, че адвокатите му работят с известна адвокатска кантора в чужбина и изрази убеждение, че „Хидросистеми” ще спечели битката с произвола и самоуправството на Лечков.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев