Община Сливен

Криминални: Заловиха престъпна група за производство на дрога

Антимафиоти
14.05.2010 / 11:36

Сливенските антимафиоти разкриха организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества.

На 13.05.2010 г. служители на териториално звено "Борба с организираната престъпност" проведоха полицейска операция при която в гр. Сливен бяха задържани 41-годишният Р.И.; 36-годишният С.Н. и 26-годишният Б.И. и тримата от гр. Сливен за които е установено, че синтезират и разпространяват наркотици на територията на гр. Сливен, Ямбол и Варна. При извършеното претърсване в дома на Б.И. са открити и иззети метаамфетамен, подвижна лаборатория за производство на синтетични наркотици и прекурсори /ефедрин, червен фосфор, основи, киселини и др./, използвани за направата на "пико".

При извършеното претърсване в л.а. АЛФА РОМЕО със сливенска регистрация, използван от членовете на групата, са открити и иззети - везна, мобилни телефонни апарати и стъкленица съдържаща кафеникаво на цвят вещество, което при извършеният полеви тест реагира като метаамфетамин. Общото иззето количество наркотици е около 50 гр. Тримата са задържани за 24 ч. в РУМВР - Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Между 20,00 ч. на 12.05. и 08,00 ч. на 13.05.2010 г., НИ противозаконно е отнел л.а. БМВ, със сливенска регистрация, частна собственост, който е бил паркиран до жилищен блок на бул. "Ст. Стамболов" в гр. Сливен. Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Образувано е досъдебно производство.

 

Около 21,00 ч. на 12.05.2010 г. е възникнал пожар в стопанска постройка, частна собственост, намираща се в землището на с. Ичера, общ. Сливен, вследствие на който са унищожени постройката, 200 бали сено, 1,5 т. пшеница, 2 куб.м. дървен материал и домашни животни. Нанесените щети са в размер на 20 000 лв. Няма пострадали при инцидента. Причините са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев