Община Сливен

Обстановката в Сливенско постепенно се нормализира.Цялата магистрала „Тракия“ е отворена – от София до Бургас

tttt
31.12.2016 / 18:09

Обстановката в община Сливен постепенно се нормализира. Скоростта на вятъра значително намаля, като в късния следобед е около 5-10 метра в секунда, съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в общинска администрация. Възстановено e електроподаването във всички населени места, с изключение на Селиминово и Горно Александрово, където има частично прекъсване на захранването и екипи на ЕВН работят по отстраняване на повредите.

 

Работи се по възстановяване на електричеството и на Карандила. Пътят между връх Българка и Меча поляна е непроходим заради изоставен автомобил, който пречи на преминаване на снегопочистващата техника. Направена е организация за достъп на аварийните екипи на ЕВН. Работи се по отстраняване на проблема.

 

Всички останали пътища на територията на общината са проходими при зимни условия. Снежната покривка в планинската част е 40-50 сантиметра.

 

Община Сливен благодари на гражданите за проявеното разбиране и търпение при отстраняване на последствията от лошото време. Кметът на общината Стефан Радев благодари и на всички екипи, които работят денонощно, в много добра координация, комуникация и бърза реакция в трудни условия.

 

Възстановено е движението по автомагистрала „Тракия“, от пътен възел Зимница до Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

Трафикът на моторни превозни средства се осъществява контролирано със съдействието на „Пътна полиция, до отстраняване на авариралите автомобилите от трасето на магистралата.

 

От АПИ апелират към водачите да шофират с намалена скорост и повишено внимание при км 320 и км 350 км, като спазват стриктно указанията на пътните полицаи, поради наличие на стеснени участъци от пътното платно.

 

По-рано беше възстановено движението от пътен възел „Карнобат“ в посока София.

 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

 

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев