Община Сливен

Бойко Борисов пристигна извънредно в Карнобат при закъсалите в преспите хора

йккк
31.12.2016 / 12:55

Премиерът в оставка Бойко Борисов пристигна на място при закъсалите в Югоизточна България хора. "Сериозна остава обстановката на територията на област Бургас, Варна, Шумен и Добрич. Аз съм на място. Обещавам, че всички ще посрещнат Новата година там, накъдето са тръгнали", написа във Фейсбука си премиерът в оставка. Той е придружаван от вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова.

 

"Повече от това не може да се направи – опесъчават, чистят, стотици камиони са на пътя. Запознали сме се с обстановката още от снощи", заяви пред журналисти Борисов. Във връзка с това как се е стигнало до тази ситуация, премиерът в оставка коментира, че "това е природът". „Виждате танкове, влекачи, какви машини сме докарали. Природата е по-силна от човека. Като говорим за климатичните промени, сега вече на всички им става ясно какъв ще е светът през следващите години. Пожарникарите, полицаите показаха геройство в тази виелица“, поясни той.

 

По думите му ситуацията е нямало как да бъде избегната. „Защо не го избегнат в Америка, в Европа или другаде. Как да се избегне? 120 км в час вятър – в момента, в който се изчиства вижте какво става. На всеки 30 мин. пускаме информация. Ако бяхме затворили магистралата, щеше да се образува тапа до София“, поясни Борисов. „Повече от това не може да се направи – опесъчават, чистят, стотици камиони са на пътя“, поясни той.

 

На въпрос какво се прави за бедстващите хора Бойко Борисов заяви: „Навсякъде хотели, детски градини, бяхме в Карнобат автогарата е отворена, взимат се хората един по един. Но просто трябва да пробием пътя. Пробихме го, сега изтегляме една по една колите, изчистваме го. Докато не мине виелицата не трябва да се мърда“. „Спрях поне на 10 места, да извличаме коли. Поне 20 човека ги спрях да ги питам, като виждат каква е поледица защо е тръгнал с жена си и децата, те казват – прав си, връщам се. Стой си в къщи до 13- 14 часа дават да намалее вятърът“, коментира той.

 

По-рано днес в разчистването на автомагистрала "Тракия" и на пътищата до Бургас се включи и военна техника. В района на Айтос пътят вече е пуснат, съобщи кметът на града пред Нова ТВ. Метеорологичните условия, снегът и навяванията допълнително затрудняват работата на службите по разчистване на пътищата.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев