Община Сливен

Десетки населени места в община Сливен са без ток, скъсани проводници, билбордове и др.

,,,
31.12.2016 / 10:46

Десетки населени места в община Сливен са без ток, заради скъсани проводници в резултат на силния вятър, който духа вече трето денонощие. Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в общинска администрация. Без електроподаване са хижите в местност Карандила, районите на селата Сотиря, Самуилово, Старо село, Гавраилово и Крушаре, както и кв. "Дебелата кория" и Минерални бани.

"Прави се всичко възможно, за да се възстанови електроподаването в населените места. Увеличават се екипите на електроснадителното дружество, но работата им значително се затруднява заради силния вятър", каза инж Кънева. Тя посочи, че обстановката в община Сливен продължава да бъде критична. Вече трето денонощие скоростта на вятъра е силна, като днес на пулсации тя достига 130 км/ч. Снежната покривка в Балкана е над 50 см. По всички маршрути за зимно поддържане има техника на фирмата. С предимство са насочени усилията към м. Селището-вр. Българка-село Раково, вр. Българка – м. Меча поляна – м. Карандила и м. Чуката – м. Меча поляна. Пътуването за Карандила се осъществява през Петолъчката.

Скъсани проводници и билбордове, висящи ламарини, разпилени твърди битови отпадъци са част от пораженията, които нанася природната стихия.

Община Сливен призовава за разбиране и да се съобразяваме с пътната обстановка.

Община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев