Община Сливен

НАП - Сливен внесе в бюджета над 130 милиона лева, над 6 млн. лв. повече от миналата година

------------------------------------
30.12.2016 / 09:58

Офисът на Националната агенция за приходите в Сливен завършва годината с изпълнен план и внесени в Републиканския бюджет над 130 милиона лева, като резултатът е с 6,7 милиона повече в сравнение с 2015 год.

На заключителен за 2016 г. брифинг, директорът на НАП Бургас Татяна Кънчева определи като най-важно постижение промененото поведение в посока коректност и доброволно спазване на законодателството от страна на зъдължените лица, в това число и на рисковите. „Един от нашите най-важни изводи е, че с насърчаване на доброволното спазване на данъчните и осигурителни закони се постигат по-добри резултати, отколкото с репресия и принуда. Усилията ни в тази посока си заслужаваха и резултатите са налице – декларирани повече приходи, ръст на оборотите, внесени повече данъци, намалена данъчна липса и висок процент на доброволност при внасянето на просрочените задължения. Повишихме и качеството, и бързината на обслужването на нашите клиенти, увеличихме и броя на предлаганите електронни услуги, обобщи действията и резултатите на териториалната дирекция на НАП Бургас по време на брифинга Татяна Кънчева.

От началото на годината офиса на НАП в Сливен събра близо 38 милиона лева просрочени задължения за данъци и осигуровки и проведе 20 търга за продажба на имущество на длъжници, при които бяха реализирани приходи от 54 000 лв.

Под прякото наблюдение на публичните изпълнители в Сливен остават 63 фирми, всяка от които със задължения от над 100 хил.лева. Непрекъснатият мониторинг постига своите цели като бизнесът е предпочел да сключи повече разрешения за неотложни плащания с цел поетапно, разсрочено погасяване на задълженията. „Това е по-доброто решение, целта ни не е да разпродаваме фирмени активи и бизнесът да има допълнителни усложнения, а тъкмо обратното, фирмите да могат да работят и да плащат заплати и консумативи и паралелно с това да погасяват задълженията си към бюджета,“ коментират от офиса на НАП в Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев