Община Сливен

Бият 20-годишен в центъра на Сливен

Инвалиди
11.05.2010 / 09:17

 

Нашият читател Тончо Тончев е изпратил до Форум-а на „Седмица” сигнал за потресаващ инцидент с 20-годишен инвалид в центъра на Сливен.

Искам да споделя с гражданите на Сливен,за нещо което се случи миналата седмица-в четвъртък (Гергьовден), между 15-15.30 в центъра на града близо до банка ОББ-Сливен. Това стана точно пред масите на насядалите по това време хора,пиещи си следобедното кафе.Едно момче на 20години,инвалид бива нападнато съвсем ненадейно от три момчета и едно момиче ,съборено на земята и ритано без всякаква причина.Това момче е сираче, има само една баба,която се грижи за него,макар,че и тя се придвижва трудно. На 10 години губи родителите си и от това получава инсулт. Завърши миналата година училище и има голямо желание да работи. Иска да докаже ,че и той може да бъде полезен за обществото ни със своя труд, но засега работа за него няма. Регистриран е на борсата,но е различен от другите,а нас инвалидите обществото все още трудно ни приема за хора ,които могат да бъдат полезни със своя труд за другите. Познавам го от няколко години и е толкова скромно и кротко момче ,че като разбрах какво е приживяло ,ако имах възможност тия нагли момченца и това момиченце, дето са го ритали без всякаква причина ,щях да ги разкъсам.Та, това момче на мравките път прави,както се казва ,на никой не е направил нищо лошо, а те на най-беззащития човек да посегнат.Това е ужасно гадно!

И какво безразличие и бездушие от страна на хората, които са гледали какво се случва и никой да не му помогне? Просто се чудя какви хора сме -това ли сме новите европейци? Срамувам се от мойте съграждани, най-вече от по-младите. Откъде тая злоба към един беззащитен човек,който с нищо не може да предизвика друг ,за да се постъпи така жестоко с него. И добре ,че е една продавачка от магазин си показала човещината и се е обадила до" Бърза помощ" да помогнат на посиненото момче. Това ли е поколението,от което ние по-възрастните, очакваме да промени България, да повярваме,че и ние ще станем истински европейци с нов морал и човешки ценности?

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев