Община Сливен

Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов: Изпращаме успешна година, очакваме още по-добра

------------------------------------
28.12.2016 / 15:34

Успешна бе годината за Община Твърдица, това заяви в интервю за Радио Сливен Нет кметът на общината Атанас Атанасов. Той отчете приключилата работа по националната програма за енергийна ефективност, по която в Твърдица бяха санирани 2 жилищни блока и общината стана първата в областта със завършен проект. Над 70 семейства живеят във вече санирани и отоплени жилища. Още 18 са регистрираните по програмата сдружения в общината, очаква се след осигурено финансиране да са в ход дейности и по тяхното саниране.

 

Община Твърдица подготвя и три проекта по Програмата за развитие на селските райони. Те са за цялостна подмяна на водопроводната мрежа на село Сборище, ремонт на улици в населени мета в общината и довършване на няколко километра от 4-то класен общински път – продължение на работа от предходния програмен период. Става дума за пътя Шивачево – Сборище, който сега ще бъде продължен до границата в община Сливен.

 

Сред целите на Атанасов и неговия общински екип е и работата по стратегия за развитие на местната общност. Местна инициативна група има проект, който се очаква да бъде одобрен през май. Разликата е, че при местната инициатива самата общност – жителите, бизнеса на община Твърдица посочват кои са най належащите проблеми и финансирането по този проект ще бъде насочвано към тях, обясни Атанасов. Той определи водопреносната мрежа, подземната инфраструктура като цяло и лошите улици като първи в списъка за решаване.

 

Атанас Атанасов пожела здраве на нашите слушатели и жителите на Община Твърдица. „Останалото е труд, упоритост и постоянство, и нещата се постигат“, убеден е кметът на Твърдица. "Сливен нет"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев