Община Сливен

Не е за вярване! Пенсионирана лекарка от Вършец отиде чак до Плевен, за да даде 20 000 лева на алоизмамници!

------------------------------------
28.12.2016 / 11:16

Пенсионирана лекарка от Вършец предаде на банда телефонни измамници 22 000 лева и куп златни накити.

Възрастната жена била убедена от апашите, че помага на полицията да спаси внука й от опасни престъпници, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

 

Измамниците се обадили на 78 годишната д-р Йорданка Й. от курортния град два дни преди Коледа. Непознат мъж се представил на лекарката по телефона като „дознател Петров” и поискал от нея да предостави на полицията колкото се може повече пари, за да бъдат заловени група криминални типове, които се готвят да нападнат внука й в София.

 

Още същия ден уплашената пенсионерка отишла в банката и изтеглила 2000 лева, но дала заявка за още 20 000 лева.

 

Двата бона заедно с четири златни пръстена, обеци, синджир и колие докторката загънала в пакет и оставила пред входа на блока си. На 23 декември лекарката взeла от банката и останалите 20 000 лева, а на служителите, обезпокоени от тегленето на голямата сума, обяснила, че ще купува апартамент. През двата дни възрастната жена била в постоянен контакт с мнимия „дознател Петров”, който й давал инструкции.

 

По нареждане на лъже полицая ден преди Бъдни вечер бабата заминала за Плевен и оставила 19 500 лева в района на болницата. Чак след Коледните празници – във вторник, пенсионерката разказала на близките си как спасила внука си от апаши и се учудила защо полицията не й връща пари.

 

Разбрала, че е измамена, лекарка подала сигнал в Районното управление на МВР във Вършец. „Докторката е много добър специалист – невролог, уважавана и интелигентна жена е. Беше и общинска съветничка. Щом и нея са преметнали апашите, значи са изключително ловки и убедителни!“, коментираха жители на Вършец.

 

По случая е образувано досъдебно производство, полицията издирва апашите.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев