Община Сливен

Кампанията за Шести артилерийски полк се проточи. Къде сте дарители? Ще ни чуе ли някой?

------------------------------------
28.12.2016 / 09:41

Георги Вл. ПОПОВ

От три месеца тече кампанията за набиране на средства за възстановяване паметника на Шести артилерийски полк. Провеждат се различни сбирки и други инициативи, та насъбраната сума най-сетне стигна 10 000 лева – съобщи на 30 ноември „Седмица”. В нея са и дарените от бизнесмена Иван Начев средства от наградата „Селимински”. За още месец са събрани 1300 лева. Питаме отново: Къде сте дарители?

Тук нямам предвид обикновените граждани, чиито скромни възможности са в рамките на 10-20 лева, за което заслужават уважение. Става дума за биснеса и за людете с възможности като високо платени чиновници, депутати, политически централи и пр. Нека си припомним отново невероятните дарителски жестове на известни сливналии като Хаджи Мина Пашев, Стефан Панаретов, Гарбис Папазян, Димитър Петров и пр., завещали на Сливен имоти, училища и пр. Нима днешната бизнес класа и елит са тъй далече от идеалите на нашите предци – революционери, храбри войни и патриоти?

В интерес на истината – състоянието на част от сливенския бизнес не е никак цветущо заради управленския провал на Йордан Лечков и Кольо Милев, но има и проспериращ такъв именно благодарение на двамата кметове. Но в сметката за даренията за героите от Шести артилерийски полк едва ли влезе нещо от тях.

Вече предложихме местните управленци, общинският съвет и патриотичните организации да сезират Министерството на отбраната и други институции. Защото паметта на героите струва повече от новите танкове и оръдия!

Ще ни чуе ли някой?

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев