Община Сливен

Румен Петков: С кого да говорим в БСП? Нинова е професионален лъжец

------------------------------------
27.12.2016 / 15:33

АБВ е диалогична партия и ще разговаря за коалиране с всички вляво, но без БСП, намекна в Русе Румен Петков. Той обаче отказа да каже категорично „не“ на преговорите с партията-майка, като подчерта, че все пак разговори може и да има.

 

„Всеки път са каня да не коментирам БСП, в ръководството на партията са тези, които съсипаха Белене, в това на парламентарната група – тези, които искат повече НАТО и по-малко туристи в Черно море“, отсече Петков.

 

Според него, за Корнелия Нинова лъжата е начин на мислене и поведение. „Тя излъга по-най-грозния начин. Просто няма с кого да разговаряме в БСП. Корнелия Нинова е професионален лъжец, Драгомир Стойнев говори неадекватно за атомните реактори, Ангел Найденов, като министър на отбраната, искаше повече НАТО в Черно море, Кристиян Вигенин е човекът, който легитимира метежа в Крим, с кого да говоря. Готови сме да седнем и да говорим, но с кого?!“, попита реторично Румен Петков.

 

Лидерите на АБВ са готови да отстъпят назад и да дадат възможност на нови лица за изява. От тях се очаква да бъдат инициативни, с нови идеи, да градят новата политика и лица на партията.

 

„Не очаквайте обаче аз и Георги Първанов да напуснем политиката, ще продължим да помагаме, просто ще се изтеглим по-назад“, уточни Румен Петков. Новото оперативно ръководство на АБВ трябва да стане ясно на предстоящия конгрес на партията. „В момента Георги Първанов разговаря с много широк кръг хора, за конструиране на новото ръководство“, заключи Петков. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев