Община Сливен

Новият шеф на Районния съд даде първата си пресконференция

Ангел Гагашев
10.05.2010 / 15:06

Новият шеф на районния съд Ангел Гагашев даде първата си пресконференция, на която очерта приоритетите, по които ще работи – съобщи Дарик радио.

Това са бързина и качество на правораздаването, прозрачност в дейността на съда, ще се наблегне на взаимоотношенията с останалите институции. Отчетни форми с времеви стандарти, които ще се попълват от деловодството и съответните съдии експериментално ще бъдат въведени в Районния съд в Сливен. Този отчет няма да е критерий за работата на съдиите, а ще бъде използван като статистически данни, за да се види къде точно са проблемите при приключването на едно дело.

Според съдия Гагашев, специфичното в работата на Сливенския районен съд е многото дела за шофиране след употреба на алкохол, а увеличения брой дела за трафик се дължал на добрата работа на полицията.

Ангел Гагашев е завършил право в СУ „Климент Охридски", от 1999 г. работи в системата на съда, а от 2005 година е заместник-председател на Районен съд - Сливен.

Бил е съдия по дела от обществен интерес - това на фолкпевеца Кондьо, първото дело на Йордан Лечков преди още да стане кмет за възпрепятстване работата на полицейски служители, много дела за трафик на хора, както и делото за малолетната Кортеза, която стана майка на 11 години.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев