Община Сливен

Коледни картички от кмета Николай Грозев получиха в 4 новозагорски училища. Ученици коледуваха в общината

gheeht
23.12.2016 / 13:02

Независимо, че живеем във века на интернет комуникациите, коледните картички все пак си остават един от неизменните символи на празника. Нищо не може да замени топлината и емоциите, които пристигат заедно с тях. И тази година ръководството на Общината засвидетелства на учениците от четирите средни училища в града внимание и загриженост като подари на всеки от тях коледна картичка с празнично послание. От името на кмета Николай Грозев, заместник-кметът Ивайло Енев и началникът на отдел „Образование, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика” Соня Петрова посетиха на 22 декември учебните заведения с приятната задача – да им поднесат поздрави и приветствия. Те бяха посрещнати радушно навсякъде от младите хора и техните учители. Г-н Енев ги поздрави с настъпващите празници и лично от свое име им пожела да ги посрещнат с усмивка на лицата и любов в сърцата. Да бъдат градивни, инициативни и добри. След пожеланията за здрава, спорна и благословена година, дванадесетокласниците изказаха своята сърдечна благодарност за поредния жест на внимание и топлота.

Първите коледни картички в света са създадени през 1843 година. Тогава британският бизнесмен и основател на известния музей „Виктория и Албърт” в Лондон, Хенри Коул поръчал на художника Джон Хърсли да му нарисува честитка по случай Рождество Христово. Пощенската картичка била отпечатана в хиляди бройки с надпис:”Желая ти Весела Коледа и Щастлива Нова Година.”И днес истинските коледни картички продължават да носят това послание на доброта и топлота.

 

Истински автентични коледари с ямурлуци, ризи с шевици и шарени геги в ръце коледуваха в Община Нова Загора.Възмъжалите момчета от десетите и единадесети класове на ПГТТ „Атанас Димитров” от клубовете „Млади възрожденци” и „Театри” придружени от заместник-директора на учебното заведение Десислава Андрова и учителите Тянка Стоянова и Валентина Петрова поднесоха на ръководството на Общината своите поздрави и благопожелания по случай наближаващите празници. Заместник-кметът Ивайло Енев благодари за добрите думи и пожела на всички топли и светли коледни празници с много здраве, семеен уют и обич в сърцата. Както повеляват традициите, той дари коледарите с пълна торба дарове и ги изпрати като скъпи гости.

Още снимки от новината

iiiiiiiiiii
hhhhhhhhh

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев