Община Сливен

Почина бившият синдикален лидер проф. Кръстьо Петков

Почина бившият синдикален лидер проф. Кръстьо Петков
23.12.2016 / 08:59

Бившият председател на КНСБ проф. Кръстьо Петков е починал тази нощ след мъчително боледуване, съобшиха близките му. Проф. Петков в последните години се бореше с тежката болест и не преставаше да работи. От една седмица обече здравословното му състояние драматиично се е влошило.

 

Кръстьо Петков Петков е български учен и политик, председател на Обединения блок на труда, който основава през 1997 година. Бивш председател на КНСБ (1990-1997).

 

Той бе и народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 39-тото Народно събрание.

 

Професор Петков е роден на 18 ноември 1943 година в село Княз Александрово (днес град Димово). Завършва Техникума по хидромелиорации в град Павликени, а през 1968 година се дипломира със специалност "Политическа икономия" във Висшия икономически институт "Карл Маркс" - София (УНСС).

 

През 1986 година защитава докторска дисертация по проблема за трудовите отношения и е избран за професор по социология в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

 

Специализира социология, социология на труда, икономика и социална политика в Академията на науките в Новосибирск, в Международния институт по труда в Женева, в Университета по икономика и политически науки в Англия.

 

Участвал е в университетски програми и семинари в САЩ, в университетите в Мичиган, Бъркли, Дюк и др.

 

Поклон пред паметтта му!

 

Източник: 24 часа

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев