Община Сливен

Днес Йордан Лечков пак финтира Темида

Темида
10.05.2010 / 12:11

В разрез с правните норми и обществения морал, днес Йордан Лечков отново се настани в официалната зала на общината и даде пресконференция.

Това е недопустимо -коментираха опитни юристи. Има влязло в сила съдебно решение за отстраняването му от длъжност, то е окончателно и не подлежи на обжалване. Но той щял да обжалва след 15 дни! Лечков има право да влиза в общината само като гражданин, а за пресконференции, но в пресцентъра на общината, трябва да си плаща – бяха категорични те.

Брифингът не беше оповестен официално, за да не бъдат разлайвани кучетата, както се казва. Осем журналисти бяха в залата, другите май не разбраха. Освен назидателно-агресивния тон спрямо тях, този път се прокраднаха и леко заплашителни нотки. Лечков отново демонстрира „императорска” непогрешимост и чувство за недосегаемост. Но какво ли се крие зад всичко това? Според хора от ГЕРБ отстраненият кмет вече не се владее и избухва по най-дребния повод.

Дали Лечков още провежда в кабинета си срещи и дали още хазяйничи в общината? Вероятно го прави по своя си начин. А беше отстранен именно с мотиви да не пречи на разследването.

Прокуратурата е сезирана за днешната пресконференция – ни информираха оттам. Очаква се завръщането от отпуск на наблюдаващия прокурор Пламен Стефанов и евентуални законови санкции, ако Лечков продължи да престъпва решението на бургаския Апелативен съд.

Б.Р.: Очаквайте утре: Лечков – „Аз казвам какво да е от Стара Загора до Бургас!”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев