Община Сливен

Община Сливен започва дейности по "пробива" на улица „Раковски“

Община Сливен започва дейности по "пробива" на улица „Раковски“
20.12.2016 / 17:59

Общината подготвя проектната документация и предстои обявяване на обществена поръчка за изграждане на пробива на улица „Раковски“, съобщи на пресконференция днес кметът на Сливен Стефан Радев.

 

Той коментира решението на Министерския съвет да се отпуснат на Сливен целево 1 600 000 лева за изграждането на "пробива" на улица „Раковски“. „Надявам се да успеем да затворим тази страница и да изградим булеварда с отпуснатата сума, изпълнявайки заложените дейности. Не съм спирал да повтарям, че трябва да гледаме критично всяка сума, на всеки проект. Винаги има възможности за по-оптимално изпълнение, за оптимизиране на разходите”, посочи кметът.

 

Радев поясни, че е имало сключен договор за изграждане на тази улица за над 2 милиона лева. Платен е аванс от 30 процента, но към момента нищо не е направено. Общината съди изпълнителя за връщане на сума. Първоначално е заведен един частичен иск, който общината е спечелила на две инстанции. В момента фирмата изпълнител обжалва частичния иск на третата инстанция. Общината е завела и дело за цялата сума, което е на първа инстанция. „В момента е спряно това дело, до приключване на делото за частичния иск във ВКС. Завели сме също дело и за връщане на аванса за бул. „Хаджи Димитър”, каза Радев.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев