Община Сливен

Продължават разговорите по проблема с доставките на газ за община Сливен

Продължават разговорите по проблема с доставките на газ за община Сливен
20.12.2016 / 14:08

Продължават опитите за предотвратяване на риска от спиране на доставките на газ за община Сливен. Това стана ясно от думите на кмета Стефан Радев по време на редовна пресконференция. Той информира, че утре – 21 декември, ще се срещне с изпълнителния директор на „Булгаргаз“ и председателя на надзорния съвет на банката-кредитор на дружеството „Газтрейд“.

 

„Позициите им все още остават раздалечени, но до края ще се опитвам да помогна за сближаването им и за постигане на разбирателство. Освен опитите да предотвратим риска, работим и за това да бъдем подготвени, ако се случи. Най-важно е да се намери решение. Вариантът за използването на газ като гориво е добър. Въпросът е да не се допуска една система да се управлява години наред така, че да застраши доставките на цяла община“, каза кметът.

 

Предприети са мерки за осигуряване на алтернативно гориво за общинските потребители. Специалистите по управление на кризисни ситуации в Общината проверяват готовността на големите консуматори при случай на спиране на доставките.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев