Община Сливен

Сливенска митрополия излезе с изявление по повод оскверняването на паметника на митрополит Серафим. Прокуратурата се самосезира

Сливенска митрополия излезе с изявление по повод действията на двамата младежи, осквернили паметта на митрополит Серафим
20.12.2016 / 12:22

Сливенска митрополия излезе с изявление по повод оскверняването на паметника на митрополит Серафим:

 

"В навечерието на най-големия християнски празник Рождество Христово, когато православните християни с радост очакват раждането на нашия Спасител Господ Иисус Христос, във Фейсбук се появиха снимки, от които се вижда как двама младежи от ромски произход се гаврят с паметника на първия Сливенски митрополит Серафим.

 

Сливенска митрополия категорично осъжда действията на двамата младежи осквернили паметта на първия Сливенски митрополит Серафим, спасил гр. Сливен от опожаряване от ордите на Шефкет паша по време на Априлското въстание; първият следосвобожденски кмет на гр. Сливен и първият председател на дружеството „Червен кръст” в България.

 

Този акт на двамата младежи не е случаен. Той е резултат от хибридната война, която десетилетия се води против Българската православна църква и е поредното кощунство против нея, чиито светини - църкви, манастири, паметници, гробищни паркове и други свещени места, многократно вандалски са поругавани и ограбвани.

 

Призоваваме компетентните държавни органи , своевременно да издирят тези лица, които да получат заслужено порицание за респект и на други техни последователи.

 

Сливенска митрополия приканва православните християни да имаме мир в сърцата и душите си, защото и сам Господ е казал: „в света скърби ще имате, но дерзайте аз победих света” и с радост да посрещнем светлото Христово Рождество."

 

Районна прокуратура – Сливен, се самосезира от публикации в медиите, по повод оскверняване на паметник на сливенския митрополит Серафим.

 

Районна прокуратура – Сливен се самосезира от публикации в медиите, които изобразяват как паметник на митрополит Серафим в гр.Сливен е бил осквернен. От снимките в журналистическия материал е видно, че върху монумента са се качили хора, които показват неприлични жестове.

 

По случая е образувана проверка, която е разпределена за извършване от ОД на МВР Сливен. Тя се води с оглед установяване на данни за извършено престъпление по чл.325 от НК /хулиганство/.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев