Община Сливен

На 23 декември двама именити лектори ще представят в Сливен 30-то издание на стенен астрономически календар

На 23 декември двама именити лектори ще представят в Сливен 30-то издание на стенен астрономически календар
20.12.2016 / 09:54

На 23 декември 2016 г. (петък) от 12 часа, в зала „Май“ - гр. Сливен, членовете на астроклуба ще представят най-интересните небесни явления, включени в 30-то издание на стенен Астрономически календар - 2017 г. Предпечатната подготовка е на „Арт Миг“, а финансирането от фирма „Солар Сървис ООД”- Сливен.

Д-р Николай Качаров от Института „Макс Планк по Астрономия“, гр. Хайделберг, Германия, ще изнесе научно-популярна лекция на тема „Произход на химичните елементи и историята на Вселената“, която ще разкрие нашето място в Космоса и уникалността на живота.

Д-р Веселина Калинова, която работи в Института „Макс Планк по Радиоастрономия“, гр. Бон, Германия, ще направи съобщение на тема: „Динамична еволюция на галактиките“, относно най-новите научни търсения във връзка с произхода и бъдещето на галактиките, включително и на Млечния път.

Двамата лектори са възпитаници на ПМГ „Д. Чинтулов“- гр. Сливен, завършили са Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и са защитили докторати по астрофизика в Германия.

Присъстващите любители на астрономията ще имат възможност да задават въпроси и да получат стенен Астро-календар за 2017 г.

Входът е свободен! Заповядайте! За въпроси: proxima_sliven@abv.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев