Община Сливен

Радослава Мавродиева е спортист №1 на Сливен за 2016 година

снимка: Топновини.бг
19.12.2016 / 16:22

Шестата от Световно първенство по лека атлетика за жени в зала Радослава Мавродиева е определена за спортист №1 на Сливен за 2016 година. През сезона тя е и с пето място от Европейско първенство за жени на открито в дисциплината тласкане гюлле. Радослава е единствената състезателка от Сливен, която участва на Олимпиадата в Рио, където зае 21 позиция.

 

Днес заседава комисията, съставена от петима представители на спортните клубове, която разгледа номинациите. 10-та бе определена чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски и Балкански първенства. В номинациите участваха 18 състезатели от 8 спортни клуба.

 

При определянето на най-добрите спортисти на Сливен, Радослава Мавродиева събра актив от 21 точки. Тя изпревари в допитването Момчил Караилиев, който е с 4-то място на Европейско първенство за мъже по лека атлетика на открито в дисциплината троен скок. Трети в класацията е Божидар Андреев, заел 4-та позиция на Европейско първенство за мъже по вдигане тежести в категория 77 кг.

 

В 10-та за най - добрите спортисти на Община Сливен са и Даниела Пандова /вдигане на тежести/, Божидар Темелков /самбо/, Васил Маринов /вдигане на тежести/, Леман Гичмен /самбо/, Яница Петкова /самбо/, Петър Ангелов /вдигане на тежести/ и Валентин Георгиев /вдигане на тежести/.

 

За най - добър треньор ще бъде наградена Валентина Желязкова, наставник на спортист номер едно на Сливен.

 

За първи път по предложение на Силвия Никова, експерт по спорт и с подкрепата на Постоянната общинска комисия за децата младежта и спорта парични премии ще получат 10-те най-добри спортисти на Сливен, треньорът на годината и най-добрият спортист при хората с увреждания. Средствата са съответно 800, 700 и 600 лева за първите трима в класацията. Предвидени са две премии по 200 лева, които са за 4 и 5 място, а от 6-то до 10 място по 100 лева. Най-добрият треньор на годината получава 100 лева, а спортистът с увреждания – 200 лева. Предвидена е и специална награда от 200 лева за спортист, определен от Постоянната спортна комисия.

 

За отбор на годината е отличен АСК „Булсим”, а за най-добър сред спортистите с увреждания – Димитър Йорданов, състезател по тенис на маса и бадминтон.

 

Церемонията по награждаването ще бъде утре, 20 декември от 14 часа в общинска зала „Май”. Кметът Стефан Радев ще връчи призовете и ще вдигне наздравица за успехите на сливенските спортисти. /topnovini.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев