Община Сливен

Запой по руски:Метилов спирт и антифриз съдържа козметичното средство, убило десетки хора в руския град Иркутск

......
19.12.2016 / 11:59

Метилов спирт и антифриз съдържа козметичното средство "Бояришник", причинило по последни данни смъртта на 30 жители на руския град Иркутск, предаде ТАСС, като се позова на федералната служба за регулиране на алкохолния пазар. Петнадесет от пострадалите са под лекарско наблюдение, състоянието на повечето от тях е тежко.

 

Досега бе съобщавано, че отровените са пили лосион, но според Алексей Крупин, оглавяващ сибирския окръжен клон на федералното ведомство, "Бояришник" е концентрат за вана.

На етикета пише, че съдържа 93 на сто етилов спирт, екстракт от глог, лимоново масло, глицерин и диетилфталат, заяви за ТАСС Крупин. Посочен е обаче несъществуващ номер на стандарта, по който течността е произведена, акто се твърди, в Санкт Петербург. Експертизата откри в продукта метилов спирт и антифриз, добави той.

 

В рамките на следствието са задържани двама продавачи на концентрата. В момента следователи и полицаи извършват обиски на пазарите, където се е продавал "Бояришник". Открити са над 100 пункта за продажба на алкохол с нарушения на правилата за търговия, съставени са няколко десетки протокола, конфискувани са над 2000 литра нелегално продавани спиртни напитки.

 

В редица места, където се продава козметичното средство "Бояришник", са иззети над 2000 съда, пълни с този концентрат, с общ обем повече от 500 литра, информира федералното следствие.

 

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев