Община Сливен

Общински съвет – Сливен прие Наредба за електронен прием в детските градини

------------------------------------
16.12.2016 / 15:22

Важно е да има единни правила за прием в детските градини, за да бъдат улеснени родителите и да се създаде ред, заяви кметът на Сливен Стефан Радев, след като Общинският съвет прие днес Наредба за електронния прием в детските заведения. „Доволен съм, че разумът надделя и предложението беше прието, защото в момента ясни правила няма и всеки въвежда негови критерии за прием. Предстои критериите за кандидатстване да бъдат одобрени. Те ще бъдат публикувани на сайта на администрацията и всеки може да се запознае с тях. Борихме се за това и се радвам, че успяхме“, добави Радев.

 

По отношение на предложение на общински съветници за безплатно ползване на зала „Сливен”, Стефан Радев уточни, че има разходи за построяването, както и за поддръжка на залата. „Общината не може да си позволи да говори за безплатно ползване. Добре е, когато има ползване на някаква промишлена услуга, да става със заплащане, а не всичко да бъде за сметка на данъците на гражданите. Така е и със синята зона”. Радев, добави че администрацията иска да бъдат въведени правила и ред в града и това е свързано със заплащане на такси. Той коментира, че общината е готова със синята зона, изчаква се метеорологичните условия да позволят да започне разчертаване. „Днес беше приет Правилникът за градска мобилност. Когато той влезе в сила, може да бъдат назначавани служители и те да започнат своята работа. Убеден съм, че синята зона ще работи”, каза още Стефан Радев.

 

С 37 гласа „за" Общински съвет Сливен гласува да бъде създадено предприятие „Градска мобилност" и гласуваха правилник за дейността му. Новосъздаденото предприятие ще управлява „синята зона" в града.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев