Община Сливен

Георги Николаев от МГЕРБ-Сливен участва в съвета на Европейските студенти демократи в Киев

------------------------------------
16.12.2016 / 12:19

Георги Николаев от МГЕРБ-Сливен взе участие в среща на Съвета на Европейските студенти демократи (EDS) на тема "Предизвикателствата пред Европейския съюз: в отговор на заплахите пред сигурността", която се проведе в Киев, Украйна. Младежката структура на ГЕРБ бе представена от Георги Николаев – съпредседател на работната група "Евроскиптицизъм и популизъм" към Европейските студенти демократи, и Димо Василев - член на МГЕРБ-София.

В рамките на форума бяха проведени редица работни срещи и дискусии, включително с представителя на НАТО за Украйна Александър Филипов, външния министър на Украйна Павло Климкин и Ирина Херашченко - пръв заместник-председател на Върховната Рада.

 

"Бъдещето на Украйна и ЕС са свързани не само по отношение на сигурността, но и в много сфери. Ако искаме да отговорим на всяка заплаха, ние трябва да подобрим координацията на действията и позициите си," сподели вицепремиерът на Украйна с ресор Европейската интеграция Ивана Климкуш-Цинцандзе.

В рамките на Съвета на EDS беше приета официална резолюция с препоръки към Европейската комисия и страните членки, касаещи действията на съюза в отговор на основните заплахи пред сигурността на ЕС.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев