Община Сливен

Общинските съветници решиха единодушно: Няма да се изграждат бежански центрове на територията на община Сливен

------------------------------------
16.12.2016 / 14:55

С пълно единодушие Общинския съвет в Сливен прие Декларация против изграждането на бежански центрове от отворен и затворен тип и заселване на нелегални имигранти на територията на Общината. Документът бе внесен от общинските съветници Стефан Пасков и Антоний Андонов от ПП „Народен съьз" съвместно с ПП „ ВМРО-БНД".

Вносителите, заявиха, че за решаването на въпроси, засягащи местната сигурност, от приоритетно значение е мнението на гражданите и никой няма право да налага на обществото решения, които изискват широко и открито обществено обсъждане или дори местен референдум.

„Гласуваното решение за отпускане на 150 млн.лв за репартриране на чужденци по първа регистрация и решението на Австрия за мобилизиране на 12 хиляди военни на границата със Сърбия ни кара да не гледаме 1 метър пред нас, а може би 10 км напред", заяви Антоний Андонов.

Една част от тях общинските съветници определиха предложението като популистко, а други бяха на мнение, че няма стойност. Посочено бе, че на територията на общината има и държавни имоти, с които се разпорежда изключително принципалът им.

Вносителите се съгласиха Декларацията да бъде адресирана и до президента, министър- председателя и областния управител.

Кметът Стефан Радев обясни, че „не е водил никакви разговори, по никакви поводи, че на територията на Сливен може да се изграждат каквито и да е бежански лагери".

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев