Община Сливен

Общинският съветник Христо Котов (ГЕРБ): Общинско предприятие „Градска мобилност“ ще генерира приход още първата година

------------------------------------
16.12.2016 / 14:38

Общинско предприятие „Градска мобилност“ ще генерира приход за общината още първата година след своята работа, каза по време на сесия на ОБС-Сливен общинският съветник от ПП ГЕРБ-Сливен Христо Котов.

Той добави, че в правилника за устройството на предприятието са заложени проходи в размер на 1.5 млн. лева, разходите за създаването му са половин милион .

„С приходите от това предприятие ще бъдат асфалтирани улици, ще се поставят знаци, ще се изграждат тротоари, ще се прави нова маркировка, което е добро за града“, добави Котов.

Според него приходите, които ще генерира предприятието ще спомогнат за подобряване на град Сливен.

По отношение стопанисването на зала „Сливен“ общинският съветник коментира, че за ремонта на съоръжението са отделени 3 млн. лева от данъците на жителите. „Ако ние започнем да предоставяме зала „Сливен“ от сега безвъзмездно, това означава, че тя няма да генерира приход, няма да може да се поддържа и след известно време ще е отново в състоянието, което беше преди 4 години“, добави Котов.

На днешното си заседание общинският съвет прие проекта на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за създаването на „Синя зона“.

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев