Община Сливен

На церемония в Нова Загора резнаха лентата на поредния саниран блок

------------------------------------
15.12.2016 / 12:45

Жилищен квартал „Загоре” продължава да се обновява и разкрасява. Общо 4 блока в квартала кандидатстваха по Националната програма за енергийна ефективност. След успешното завършване на санирането на блок № 10, станал известен като „Бижуто на квартала”, дойде ред на официалното откриване на блок № 13.

На 14 декември в 11:30 ч. щастливите собственици на 72 апартамента посрещнаха кмета Николай Грозев и неговия екип.

На церемонията по официалното откриване гости бяха и председателят на Общински съвет – Нова Загора - Георги Николов, представителят на фирмата-изпълнител „СК Билдинг” АД – Христо Стойнов и други.

Градоначалникът поздрави радостните жители на квартала с новата придобивка. „Благодаря Ви за гласуваното доверие и подкрепа при реализирането целите на Националната програма за енергийна ефективност. Това за нас е не само гордост, но и голяма отговорност. Ето, че днес заставаме пред Вас с високо вдигнати чела от добре свършената работа, защото заедно доказахме, че над всичко стои здравият разум на едно обединено гражданско общество, работещо в полза на своя интерес. Промяната на сградите към енергийно ефективни ще доведе до икономии на домакинствата и по-добро качество на живот на стотици хора.”

Г-н Грозев връчи на председателя на сдружението на собствениците Веселин Попов почетна грамота за успешно санирана многофамилна сграда – Дом за пример.

Той от своя страна изказа благодарност на ръководството на Община Нова Загора за силата и желанието, които струят от работата им и за това, че Нова Загора е по-красива, по-устроена, по-приветлива.

Г-н Попов поднесе на градоначалника символичен ключ в знак на отключената вече с него благодарност на всички живущи в блока. За благоденствие и щастие в обновената жилищна сграда отец Иван от храм „Света Петка” отслужи празничен водосвет. Кметът Николай Грозев заедно с Веселин Попов и Христо Стойнов прерязаха трикольорната лента и плиснаха менче с вода. С политналите към небесната шир разноцветни балони, жители и гости си пожелаха късмет, попътен вятър и още много успешни инициативи.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев