Община Сливен

Горският инспектор Юсеин Шакиров пред "Старозагорски новини": Възмутително е стореното от колегите в Деня на национален траур

------------------------------------
15.12.2016 / 09:21

Като ненормално и абсолютно възмутително ще определя постъпката на наши колеги, които в Деня на национален траур за жертвите от село Хитрино са купонясвали.

"Това са длъжности лица, които или не могат да разсъждават, или въобще не са съпричастни с трагедията, в която изгоряха живи хора, в която са унищожени къщите на 26 семейства и в която в един момент деца, имащи дом и родители, станаха ничии. Ако зависеше от мен лично, бих уволнил дисциплинарно всички служебни лица, не само организирали, но и участващи в банкета."

Това коментира днес пред медията ни Юсеин Шакиров, отличен от МЗХ като "Горски инспектор No 1 на България" при откриването на Hационалната седмица на гората, което тази година се случи в Стара Загора.

"Има горски и горски. Едните наистина живеят с проблемите на гората и на държавата, на всички граждани, а другите са спуснати с парашути, които не знаят за какво са там, но правят луди пари на гърба на държавата. Те са се напластили във времето. ДПС държеше 16 години нашия ресор. И там влязоха толкова много "подводници". Не разбирам само едно: нас ни уволняваха за неправилно дишане, защото си вършехме работата и вадихме кирливите ризи на хора, спуснати в с парашути в системата, за да крадат от нея по партийна линия. Но те оцеляха, а удара го понесе цялата система", коментира Шакиров. Той бе категоричен, че не всички в Горското са "оцапани", но тези, които "мърсят" системата, са около 30-40%, основно спуснати и останали в нея по наслоените партийни назначения от ДПС и БСП.

Реакцията дойде след репортаж по bTV, в който се видя как представители на държавни лесничейства, природни паркове и общинското предприятие "Туризъм, публични прояви и атракции" на Шумен пият и танцуват на почерпка след семинар, организиран с държавни пари в Несебър.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев