Община Сливен

Областният управител Татяна Петкова връчи Европас сертификати на ученици от Спортното училище

------------------------------------
14.12.2016 / 18:01

На 14.12.2016 г. областният управител Татяна Петкова връчи Европас сертификати на ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“ - Сливен за успешно премината практика по програма „Еразъм+“. Това е документ, който описва знанията и уменията, придобити от притежателите на сертификати за професионално образование и обучение.

 

Директорът на училището Наташа Иванова представи проект „Спортът като професия“. Това е вторият проект по „Еразъм+“, който се изпълнява от учебното заведение. Участват ученици, трениращи джудо/самбо и борба и техните треньори. През ноември те са били в град Канет /Испания/, където са обменили знания и опит в професията „помощник-треньор“ със съучениците си от испанския град. Тренирали са деца до 10-годишна възраст.

 

Дванадесетокласниците Росен Стефанов – джудо/самбо, и Цветан Евтимов – борба, споделиха своите и на съучениците си впечатления от практиката в Испания. Освен тренировки и състезания, учениците са преминали и курсове по испански език и спортна психология. По проекта са имали възможността да опознаят испанските забележителности и култура, както и да завържат много нови приятелства. За придобитите практически знания и умения са получили сертификати за помощник-треньори, както и плакет от испанска страна за качествено изпълнение на проекта.

 

Областният управител изслуша с интерес презентациите и пожела още много спортни успехи на възпитаниците на Спортно училище. „Пожелавам Ви да участвате в още много проекти, да се запознаете с добри практики в Европа и да придобиете полезни знания и умения, които да Ви помогнат за бъдещата Ви реализация в спорта и живота“, каза още тя.

 

От училището се похвалиха още, че за участието си с първия си проект по програма „Еразъм+“ от Центъра за развитие на човешките ресурси – Управляващ орган на програмата в България, са удостоени със сертификат и плакет за цялостно качествено изпълнение.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев