Община Сливен

Кметът Стефан Радев: Ще осигурим алтернативно гориво за общинските заведения, захранвани с газ

лккк
14.12.2016 / 18:40

Остава вероятността доставката на газ за Сливен да бъде спряна в началото на следващата година. „Ситуацията наистина е много сложна и комплицирана. „Булгаргаз“ остава с предупреждението да спре доставките си за „Газтрейд – Сливен“, а от там - дружеството да не може да изпълнява договорите си с потребителите на газ в община Сливен“. Това заяви пред журналисти днес кметът на общината Стефан Радев, който вчера беше в столицата на среща по повод възникналата ситуация.

 

„Обезпокоен съм от заплахата сливенският бизнес и сливенските потребители да останат без доставка и това е причината да участвам в разговори по темата. Истината е, че дружеството е в процедура по несъстоятелност от края на месец ноември и аз се учудвам какво е ставало, че едно дружество за доставка на газ да задлъжнява със 17 млн., от които 7 милиона са към „Булгаргаз“, а останалите - към банка. И това, може би е потвърждение на всичко, за което говоря от една година - че финансовото управление е важно и в крайна сметка то може да се отрази сериозно върху живота на много хора“, каза Стефан Радев.

 

За учебните и социални заведения, които се захранват с газ, ще се намери алтернативен начин за отопление и няма да има сътресения. „Основният проблем обаче е, че много хора са планирали отоплението им да бъде на газ и много фирми зависят от доставките, за да продължат работата си“, каза кметът.

 

„Това са работни места, това означава доходи за хората. Немислимо е в 21 век една територия като Сливен да остава без снабдяване с газ. Говоря за цялата община – общинската икономика, предприятията в общината и битовите потребители. Виждате как безотговорно управление на финанси води до сериозни проблеми“, каза още кметът.

 

Той се надява разговорите за търсене на решения за излизане от ситуацията да продължат.

 

14.12.2016г.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев