Община Сливен

44 точки в дневния ред на предстоящата сесия на ОбС, изменения и допълнения на нормативни актове, обяви Димитър Митев

------------------------------------
14.12.2016 / 15:16

В предварителния дневен ред на последната за годината редовна сесия на Общински съвет – Сливен има 44 точки.

В деловодството на Съвета досега не са постъпили предложения за допълнителни точки, съобщи на пресконференция председателят на местния парламент Димитър Митев.

„На сесията ще бъдат разгледани и гласувани много изменения и допълнения на нормативни актове. Това е така, защото след изменението на Закона за нормативните актове, проектите за изменения и допълнения трябва да бъдат публикувани в сайтовете на общинските съвети поне 30 дни преди разглеждането им. Затова се наложи толкова промени в наредби да влязат на тази сесия“ – коментира Димитър Митев.

Общинските съветници ще гласуват изменение и допълнение на Наредбата за създаването на „синя зона“ в Сливен, с която се въвежда служебен абонамент. Важна е промяната е на Наредбата за администрирането на местните такси и цени на услуги, като там са и таксите, които ще бъдат плащани от недобросъвестните нарушители на „синята зона“.

Друго важно решение на Общинския съвет е за създаването на Общинско предприятие „Градска мобилност“, което ще управлява „синята зона“ на град Сливен. „Върху това общинско предприятие ще падне цялата тежест за организацията, изграждането и нормалното функциониране на „синята зона“ – изтъкна Митев.

Той очерта како важни още Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата; Правилникът за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Сливен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация и изменение.

Местният парламент ще гласува и план-сметката за 2017 г. за разходите за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване, събиране, извозване, предварително третиране и обезвреждане на битовите и др. отпадъци от община Сливен.

Заседанието е насрочено за 16 декември Димитър Митев допълни, че е възможно на 27-28 декември Общинският съвет да се събере на извънредна сесия, ако в деловодството бъде входирано искане за свикването й от страна на поне една трета от общинските съветници, като ще се разгледа и гласува предложението за промяна в местните данъци и такси. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев