Община Сливен

Срамно! Кампанията за паметника на Шести артилерийски полк върви с мравешки ход – унизително за героите! Да се намеси държавата!

------------------------------------
14.12.2016 / 10:04

Георги Вл.ПОПОВ

Кампанията за набиране на средства за паметника на Шести артилерийски полк се точи с мравешки ход вече няколко месеца. Сливенските медии тръбят – продължават благотворителните инициативи. Но резултатът е почти един и същ: събрани са около 10 – тина хиляди лева. С едно-две изключения, приносът на бизнеса е почти нулев, въпреки призивите към него. Срамно за Града на стоте войводи!

Нашият град е бил благословен и заради невероятните дарителски жестове на достойни българи като Хаджи Мина Пашев, Стефан Панаретов, Гарвис Папазян, Димитър Петров и др., завещали на Сливен имоти, училища, парични средства и пр. Нима днешният политически и бизнес елит не милее за културно – историческото наследство, към което принадлежи и паметникът на героите от Шести артилерийски полк? И колко време ще продължи унизителното събиране на средства – може би година или две?

Затова предлагаме общината, общинският съвет, патриотичните организации и пр. не само да активират гражданското общество, но и да издействат средства от преведените от държавата на Министерството на отбраната суми. Възстановяването на паметника на героичния сливенски полк и поставянето му на видно място е по-безценен сакрален и морален жест от закупуването на нови оръжия!

Ще ни чуе ли някой?

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев