Община Сливен

Зам.-кметът Румен Иванов обвини Йордан Лечков в „жив популизъм”

------------------------------------
14.12.2016 / 09:34

Жив популизъм” – така зам.-кметът по финансите на Сливен Румен Иванов коментира искането на бившия кмет Йордан Лечков /2003-2011 г./ за намаляване на имотния данък от 3,2 на 2,5 промила.

„Към днешна дата местните данъци и такси в Сливен остават най-ниските сред останалите областни градове. Надявам се разумът да надделее в общинския съвет.

Но няма да се учудя, ако и бившият кмет Кольо Милев /сега съветник – б.р./ подкрепи предложението за намаляване на данък сгради” – каза още зам.-кметът Иванов. Той допълни, че събираемостта на местните данъци и такси е добра и възлиза на около 65 процента. Към 31 декември цифрата вероятно щяла да е по-голяма.

Имотният данък в Сливен бе драстично увеличен от 1,6 на 1,9 на 3,2 промила за жилищните и нежилищните имоти още преди година, а наскоро съветниците отново го гласуваха. Бившият кмет Лечков в момента е съветник от Движение „Обединени региони“.

Той поиска данъкът да бъде намален с мотива, че преди увеличението се налагало заради тежкото финансово състояние на общината. Но сега, с въвеждането на синя зона в града, приходите в хазната щели да нарастнат. Предложението му предизвика изненада, тъй като Лечков бе сред съветниците, които гласуваха „за“ поскъпването на налога. "Tруд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев