Община Сливен

Днес ще бъде организиран образователно-информационен хепънинг за жителите на квартал „Надежда“

------------------------------------
14.12.2016 / 09:03

Втори образователно-информационен хепънинг за жителите на квартал „Надежда“ ще бъде организиран днес,14.12.2016 г., от сдружение Ромска академия за култура и образование с подкрепата на Община Сливен.

 

Инициативата е част от дейностите по проекта за социалното включване на роми и други уязвими групи, изпълняван в Сливен в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички), финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Една от целите на проекта е да информира жителите на квартала за ползите от образованието както и да мотивира родителите за включване на децата им още от ранна детска възраст в образователната система.

 

Оркестър „Карандила”, артисти в костюми на анимационни герои и доброволци на РАКО ще тръгнат в 11.00 ч. от Центъра за административно обслужване и ще преминат през няколко улици в квартала, където на три ключови места шествието ще спира за разговори схората и да разпространява информационни материали за проекта. През месец септември тази година започна строителството на детската градина в квартал „Надежда“, в която ще бъдат обхванати 152 деца на възраст от една до шест години. Очаква се инициатива като хепънинга да помогне за записването на децата, когато градината отвори врти.

 

“Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр.Сливен” се изпълнява от Община Сливен в партньорство със сдружение “Ромска академия за култура и образование”, Фондация “Здравето на ромите” и Сдружение “Лекари на света” - клон Сливен.

 

За повече информация за Програма ЗОВ следете фейсбук-страницита й: :

https://www.facebook.com/ProgramRomaAndVulnerable/?ref=ts&fref=ts

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев