Община Сливен

Десислава Танева с блага вест от Брюксел: ЕК одобри 20 милиона за Хитрино!

------------------------------------
13.12.2016 / 16:11

Европейската комисия е одобрила днес осигуряването на близо 20 милиона лева за справяне с щетите от взрива в Хитрино. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел министърът на земеделието и горите в оставка Десислава Танева, цитирана от БТА.

Тя уточни, че сумата ще бъде осигурена в резултат на работата на създадена работна група по инициатива на еврокомисаря Кристалина Георгиева. Близо 20 милиона лева ще бъдат насочени целево възможно най-бързо към община Хитрино за справяне с пораженията от взрива, посочи Танева. Средствата ще бъдат осигурени по програмата за развитието на селските райони.

Общината има проектна готовност за изграждане на ВиК, улична и пътна мрежа за общо осем милиона лева. До края на седмицата ще подпиша заповед за изпълнението на тези проекти, заяви министърът в оставка.

Танева добави, че местните власти в Хитрино следва да изготвят проекти за ремонт на пострадалите от взрива общински сгради. Тогава ще бъдат осигурени останалите близо 12 милиона лева.

Това, което можем да направим веднага - го правим, получихме и подкрепата на ЕК. Това показва, че имат значение всички представители на държавата на различни нива. Надявам се бързо, с всички усилия, да се справим с последиците от това нещастие, заяви Танева. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев