Община Сливен

Областният управител на Сливен Татяна Петкова и кметът Николай Грозев откриха поредните санирани блокове в Нова Загора

------------------------------------
13.12.2016 / 14:41

На 13.12.2016 г. областният управител Татяна Петкова участва в официалното откриване на два блока в Нова Загора, санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. На церемонията присъстваха още Веска Вълчева – заместник областен управител, кметът на община Нова Загора Николай Грозев и ръководството на общината, председателят на Общински съвет, директорът на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности, жители на обновените блокове.

 

Това са блок 71 и 73 на ул. „Васил Левски“. Санирани със 100% безвъзмездна финансова помощ по програмата са и петте входа на двата блока със 66 апартамента. 200 души ще посрещнат зимните празници в по-топла и уютна обстановка. Общо 9 блока ще бъдат санирани в Нова Загора до края на тази година.

 

Кметът Грозев връчи на Славея Митева от сдружението на собствениците Грамота „Образцов дом“. Тя от своя страна благодари и подари на кмета символичен ключ за санираните апартаменти.

 

В приветствието си Петкова каза: „Като областен управител следих внимателно изпълнението на програмата във Вашата община и подписването на приемателния протокол за тези сгради. Сега виждам усмивки на лицата на живеещите тук. Сигурна съм, че усмивките Ви ще са още по-големи, когато видите сметките си за електричество следващия месец. А спестените пари вложете за доброто си настроение по време на светлите празници, които идват,“ каза Петкова и пожела дълги години да се радват на придобивката.

 

Отец Иван от църквата „Св. Петка“ извърши освещаване на блоковете и благослови живеещите в тях.

 

Лентата прерязаха областният управител, кметът на Нова Загора, директорът на фирмата-изпълнител и председателят на сдружението на собствениците.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев