Община Сливен

Зам.-кметът Румен Иванов бие тревога: Доставките на газ към Сливен могат да спрат след 31 декември, заради дългове към „Булгаргаз"!

------------------------------------
13.12.2016 / 12:35

Доставките на газ към Сливен могат да спрат след 31 декември 2016 година заради дългове, натрупани от частната фирма „Газтрейд Сливен“ ЕООД към „Булгаргаз“.

За това информира зам.-кметът по бюджет и финанси Румен Иванов по време на пресконференция днес.

В писмо до кмета на Общината „Булгаргаз“ информира, че към 25 ноември 2016 г. задълженията на „Газтрейд Сливен“ са в размер на близо 7,5 милиона лева, от които над 6, 8 милиона лева са възникнали в периода 2012-2013 г., а трупането на нови задължения продължава.

„Булгаргаз“ информира, че ако дълговете не бъдат платени до края на годината, ще се възползва от правото си да прекрати договора и да спре доставките на газ за града.

 

Румен Иванов изрази притеснение за последствията, които може да има спирането за общински структури – детски градини, училища, социални заведения, които използват газ, както и за бизнеса в Сливен.

 

„Затова ръководството работи в посока за предотвратяване на тази опасност. Днес кметът Стефан Радев провежда срещи с представители на Агенцията за енергийно и водно регулиране, на „Булгаргаз“ и кредиторите на сливенската фирма. Той е обезпокоен, че спирането на доставките за Сливен ще доведат до сериозни последствия. Надявам се да се стигне до компромисен вариант, за да се предотврати негативния ефект“, каза Румен Иванов.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев