Община Сливен

Глад за международни шофьори в Сливен, търсят се дори шивачки

------------------------------------
13.12.2016 / 09:29

Истински глад за международни шофьори има в Сливен.

В града работят множество транспортни фирми за международни превози. За тях обаче става все по-трудно да си осигурят шофьори на тирове, показа проучване на „Стандарт“. Дори заплата от 1000 лева не може да привлече шофьор за подобна работа, коментират специалисти в бранша.

Оказа се, че местните шофьори масово работят за европейски фирми. Най-много са тези в Португалия и Испания, където заплатите са много по-високи, а работата същата. Това е и причината за липсата на кадри в региона, показа проучването. Учудващо за мнозина в Сливен липсват заварчици. Професия, която е много търсена в строителния бранш. Шлосерите и стругарите също са кът. Преди години в града имаше средни учебни заведения, които произвеждаха подобни специалисти. Отдавна обаче те са закрити, а специалистите се намират много трудно.

Дори шивачките вече липсват. Наскоро чешка фирма е поискала информация за набиране на шивачки и отваряне на представителство в града. След като не са успели да намерят необходимия брой обаче, чехите се отказали. /standartnews.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев