Община Сливен

Приходи за над 1 569 000 лв. се очаква да генерира годишно бъдещото общинско предприятие „Градска мобилност” в Сливен

------------------------------------
13.12.2016 / 09:04

Приходи за над 1 569 000 лв. без ДДС се очаква да генерира годишно бъдещото общинско предприятие „Градска мобилност”, което ще управлява „синята зона“ в Сливен.

Това се посочва в предложението на кмета на общината Стефан Радев до Общинския съвет за създаването на Общинското предприятие и приемане на Правилник за дейността му.

Първоначалната инвестиция, необходима за изграждане на “синята зона” е 506 032 лв. без ДДС, за издръжката на предприятието годишно са необходими 255 553 лв. без ДДС.

В новото общинско предприятие ще се разкрият 19 работни места, а сред очакваните резултати от прилагането на зона за платено паркиране са контрол и организираност при паркирането в централната градска част, инвестиране в подобряване на градската среда, като с част от събраните приходи от дейността ще се финансират ремонти на тротоари, поставянето на нови знаци, ще се обнови цялата вертикална и хоризонтална маркировка и ще се изградят надземни паркинги.

Предложението за създаване на общинско предприятие „Градска мобилност” ще се гласува на сесия на Общинския съвет на 16 декември. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев